کد خبر 1144838
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰
جو بایدن - نمایه

از ۳۹ اقدام تحریمی آمریکا، ۲۳ اقدام آن از سوی دموکرات‌ها انجام شده است. یعنی از کل تحریم‌های اعمالی آمریکا علیه ایران ۵۹ درصد توسط رؤسای‌جمهور دموکرات این کشور اعمال شده است.

به گزارش مشرق، در گزارشی به اقدامات تحریمی حزب دموکرات آمریکا علیه ایران پرداخته است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

بیشتر بخوانید:

آیا پیروزی بایدن باعث بی ثباتی در بازار نفت می‌شود؟

با روی کار آمدن جو بایدن از حزب دموکرات در آمریکا، یکی از بحث‌هایی که بشدت مورد توجه قرار گرفته، سیاست‌های تحریمی دموکرات‌ها علیه ایران است. بیشترین تحریم‌های اعمالی علیه ایران از سوی دموکرات‌ها اعمال شده است و از ۳۹ اقدام تحریمی آمریکا، ۲۳ اقدام آن از سوی دموکرات‌ها انجام شده است. یعنی از کل تحریم‌های اعمالی آمریکا علیه ایران ۵۹ درصد توسط رؤسای‌جمهور دموکرات این کشور اعمال شده است.

بیشتر بخوانید:

فروش بازگشت بایدن به برجام

از منظر راهبردی نیز رؤسای‌جمهور دموکرات برای نخستین‌ بار راهبردهای تحریمی جدیدی را علیه ایران اجرا کرده‌اند. دموکرات‌ها نخستین‌ بار تحریم‌های اقتصادی را به عنوان راهبرد سیاست خارجی ضد ایران، در دوره جیمی کارتر علیه ایران وضع کرده‌اند. آنها همچنین برای نخستین‌ بار تحریم‌های ثانویه اقتصادی را در دوره کلینتون علیه ایران اعمال کرده‌اند و در دوره اوباما نیز برای نخستین‌ بار راهبرد تحریم‌های ثانویه بانکی نسل دوم با تهدید بانک‌های خارجی به قطع دسترسی آنها به نظام پرداخت دلار در صورت همکاری با ایران را کلید زده‌اند.

علاوه بر این، راهبرد کاهش درآمدها و دسترسی ارزی ایران، با تلاش برای کاهش فروش نفت ایران و تحریم نظام بانکی و بانک مرکزی ایران در دوران اوباما کلید خورده است. بنابراین همان‌طور که مشخص است، دموکرات‌ها هم از نظر تعداد تحریم و هم از منظر شروع راهبردهای تحریم، گوی سبقت را از جمهوری‌خواهان ربوده‌اند. 

در جدول زیر تمام تحریم‌های اعمال‌شده در قالب دستورات اجرایی یا قوانین کنگره آورده شده است.

برای دیدن جدول در ابعاد بزرگتر اینجا کلیک کنید

با این حال اما هنوز هم برخی‌ها در ایران از روی کار آمدن یک فرد دموکرات در آمریکا ذوق‌زده‌شده و زمزمه‌ی مذاکره مجدد با آمریکا را سرداده‌اند.

محمدرضا خباز، سیاستمدار اصلاح طلب گفته است: به حکم عقل باید با بایدن و دموکرات‌های آمریکا مذاکره کنیم؛ چون آنها کبوترند و آرامش دارند.

علی مطهری، فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز با روزنامه شرق گفتگویی داشته و صراحتا گفته که پیروزی ترامپ ایران با حتی ممکن است به سمت جنگ سوق دهد اما رئیس جمهور شدن بایدن ایران را به ساحل آرامش می‌رساند!

همچنین علی‌محمد نمازی، عضو حزب کارگزاران و از حامیان رئیس‌جمهور روحانی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا با بیان این که سیاست‌های بایدن با ترامپ تفاوت زیادی خواهد داشت، اظهار کرد: دموکرات‌ها همانند جمهوری خواهان روحیه جنگ طلبی ندارند. بعد از انقلاب ریگان جمهوری خواه مواضع تندی علیه ایران گرفت و ما در دوره کلینتون مشکلات زیادی مانند دوره بوش و ترامپ نداشتیم، بنابراین تفاوت‌های زیادی میان بایدن و ترامپ وجود دارد که این تفاوت‌ها در شعارهای انتخاباتی خود را نشان داده است!

این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده‌اند که خصومت با جمهوری اسلامی ایران در نظام سیاسی آمریکا یک موضوع مورد اجماع همگان است و یک موضوع حزبی و سیاسی نیست. حضرت آیت الله خامنه‌ای در تاریخ ۹۵/۳/۲۵ فرمودند: «ذات آمریکا همان ذات دوره‌ی ریگان است؛ همان ذات است و تغییر نکرده؛ ذات دشمن است. بله، حزب هست -حزب دموکرات، حزب جمهوری‌خواه؛ این پاس میدهد به او، او پاس میدهد به این- لکن ذات آمریکا همان است.»

همچنین ایشان در بیانات در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سالروز ولادت پیامبر اعظم(ص) و امام صادق(ع) در تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۱۳ فرمودند: «در مورد آمریکا، سیاست ما یک سیاست حساب شده و مشخّصی است و این سیاست، با رفت و آمد اشخاص تغییر پیدا نمیکند. حالا امروز انتخابات آمریکا است، بعضی‌ها همین‌ طور [حرف میزنند] راجع به اینکه چه کسی بیاید، چه کسی نیاید، اگر این بیاید چه میشود، اگر آن بیاید چه میشود. خب بله، ممکن است حوادثی اتّفاق بیفتد، [امّا] به ما ارتباطی نخواهد داشت؛ یعنی در سیاست ما هیچ تأثیری نمیگذارد؛ سیاست ما حساب‌شده است، مشخّص است و رفت و آمد اشخاص در آن تأثیر ندارد.»

منبع: روزنامه وطن امروز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
    5 1
    هم امریکا فرو می پاشد هم اصلاحات، و هم اربابشان اسراییل.
  • علی اصغر قاسم پور IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
    2 1
    کنشها و واکنشها بالأخره هست. باید فکر و عمل عاقلانه باشه تا به بهترین وجه به نتیجه رسید. این هم که مدام بگوییم چنین شد و چنان شد و این یکی این طوری است و آن یکی آن طوری راه و چاره نیست. باید در عمل خود هوشیاری و بینایی داشته باشیم. مدام اصطکاک مسیر مناسب نیست، مسیرهای بهتر هم خیلی وجود دارد.
  • IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
    2 3
    ایکاش این را می گفتید که این جهمهوری خواهان بودن که هواپیمای مسافربری ما را سرنگون کردن و 290 مسافر بی گناه کشته شد و سردار سلیمانی عزیز را هم همین جمهوری خواهان به شهادت رساندن. همچنین در زمان جمهوری خواهان بود که دولت مصدق سقوط کرد (با کودتا)
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
    6 1
    ببینید مردم کاری ندارن کی ایرانو تحریم کرده . شما موظفید این تحریمها رو بردارید.
  • IR ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
    1 1
    ایران باید با داشته های خودش قوی شود اگر اعتماد وخود باوری باشد ایران یک کشور غنی است باپیشرفت وتوسعه به یک قدرت اقتصادی تبدیل شود به شرطی افراد دل سوز کاردان ومیهن پرستی سرکار بیابند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس